Amanida ganaria (125/135)
Excel.lent amanida que ben bé podria anomenar-se “carxofes ganaria”, ja que es tracta d´uns cors de carxofa farcits de mozzarella, olives, tomàquets, tàperes, ou dur…
Ingredients:
12 carxofes
1 llimona
50 gr d´olives verdes sense pinyol
100 gr de mozzarella
2 ous
2 tomàquets mitjans
julivert picat
1 cullerada sopera de tàperes
1 cullerada de cafè de harissa
sal, pebre
Preparem primer els cors de carxofa. Els anem reservant amb aigua i llimona i quan els tinguem tots a punt ho portem a ebullició, i ho mantenim a foc mitjà uns 20 minuts. Mentrestant escaldem i pelem els tomàquets, els hi treiem les llavors i els tallem a daus. Posem a coure els ous (els volem durs) i piquem les olives, les tàperes i el julivert. Fem el mateix amb els ous durs i ho posem tot en un bol. Barregem bé i hi afegim oli d´oliva, sal, pebre, una mica de suc de llimona i la harissa.
Quan tinguem cuites les carxofes les deixem refredar, apretem el centre amb un dit per deixar espai per al farcit i ho omplim amb la farsa que hem preparat. Opcionalment ho podem acompanyar amb una vinagreta senzilla, d´oli amb vinagre de mòdena.
I es bo no, boníssim!
Reblogged this on Celler-Adocse.