Pagell a la planxa amb verdures i salsa de taronja sanguínia (133/135)
La salsa que acompanya aquest plat és una petita delicatessen però no és apta per a tots els paladars, ja que té un gustet àcid i fins i tot amarg que pot fer torar enrera a tota aquella gent que, salvant les distàncies, no els hi agrada la tònica…però val la pena provar-ho, és francament bona! I bé, el plat originàriament es presentat amb llobarro, i es pot fer amb qualsevol tipus de peix blanc, com per exemple una orada o un llenguado.
Ingredients:
2 pagells grossos (d´entre 400 i 500 gr màxim)
4 carxofes grosses
2 pastanagues
14 cebetes del platillo
uns quants pèsols
12 patates petites
salsa de taronges sanguínies ( 3/4 taronges s., mig litre brou peix, 1/2 cullerada de mostassa, 1 llimona, 1 vas de vi blanc, 3 dents d´all, unes fulles d´alfàbrega, uns brins de safrà)
Filetegem el peix i el reservem. Fem un sofregit de ceba i pastanaga, i quan sigui ben torradet hi afegim un vas de vi blanc. Quan s´hagi evaporat l´alcohol hi posem les espines del peix, remenem una mica i mullem amb aigua a cobrir. Bullim a foc més aviat lent uns 20/25 minuts, deiixem reposar tapat deu més, colem i ja tenim el brou. Si en teniu de congelat doncs tot això que us estalvieu, però guardeu-vos els caps i les espines per a una altra ocasió al congelador.
Sofregim els alls, hi posem l´alfàbrega i el safrà, la mostassa i la llimona. Mullem amb el vi en uns minutets i tot seguit amb el suc de les taronges i el brou de peix. Deixem reduir fins a tenir una salsa amb la textura adequada. Si el seu gust és molt fort la lligarem amb una mica de mantega, i si ja no es pot reduir més però segueix sent massa líquida amb una cullerada de midó de blat diluït en un vaset d´aigua. Ha de bullir i ja veureu que espesseix. Si no ho fa prou una mica més de midó.
Pelem i tallem les verdures i hortalises, les fem bullir amb aigua i sal i les reservem. Quan tinguem la salsa a punt fem el peix a la planxa, salpebrat, començant sempre per la part de la pell.
~ per picanyol a 18/07/2014.
Arxivat a Cuina Mediterrània, Food
Etiquetes: llobarro, pagell, peix a la planxa, salsa de taronges sanguínies, verdures
Reblogged this on Celler-Adocse.