Sopa de musclus (105/135)
La recepta, una mica adaptada als meus gustos, és originària d´un poble del Llenguadoc i a veritat és que em va sorprendre força, i d´una manera molt agradable.
Ingredients:
1 kilo de musclus
mig kilo de peix de roca
1 pot de crema de llet (opcional)
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
2 dents d´all
1 tassa de vi blanc
uns brins de safrà
4 llesques de pa torrat
sal, pebre
Fem un bon brou de peix amb les verdures i el peix de roca. Sofregim primer la ceba i la pastanaga amb el porro i tot seguit hi afegim el peix. Cobrim d´aigua i vint minuts a partir de que bulli per tenir un fantàstic brou. Mentrestant netegem els musclus i els fem en una cassola amb el vi blanc. El suc de la cocció el juntarem amb el brou de peix i junts els reduirem una estona, així tindrem un brou més consistent. Si voleu hi podeu posar crema de llet. Finalment torrem el pa i hi posem a sobre o al voltant els musclus (sense la seva closca…) i el resultat és una fantàstica sopa, super gustosa, molt bona!
Reblogged this on Celler-Adocse.