M´rouzia de Fez (guisat de xai amb ametlles) 112/135
Un dels molts guisats de xai que he fet en aquest receptari que, per variar, està boníssin!!!
Ingredients:
1 kg de xai (espatlla o cuixa)
2 cullerades de smen, mantega rancia marroquina (o mantega…)
2 cullerades soperes de gingebre mòlt
2 cullerades soperes de mel
uns brins de safrà
una mica de cúrcuma
4 cebes
100 gr d´ametlles torrades
100 gr de panses
brou de xai (entre mig i un litre)
Daurem la carn i la reservem. A la mateixa cassola hi fem un sofregit amb tota la ceba, les espècies i la mantega. Vint minuts més tard hi tornem a posar la carn, mullem amb el brou fins a cobrir-ho i deixem coure un mínim de 90 minuts. Passat aquest temps hi afegim les panses, remullades, la mel i les ametlles, pelades. Deixem coure aprox uns quinze minuts més i ja ho tindrem llest. Per llepar-se´n els dits!