Gallina en pepitoria (121/135)

Un plat de tota la vida, un clàssic de la cuina espanyola que es absolutament deliciós. Això sí, heu de tenir paciència, fer primer un bon brou i després fer una cocció molt llarga ja que així ho demana la gallina. Val la pena!

Ingredients:

1 gallina tallada a quarts

farina

1 ceba grossa

1 pebrot verd (opcional)

vi blanc

brou de gallina (litre i mig aprox)

anous/ametlles (un bon grapat)

un manat de julivert

un ou dur

3 grans d´alls

 

L´elaboración es molt sencilla, i parteix de la base que ja teniu fet un brou de gallina. En cas contrari, i com que els quarts de gallina són molt grossos, utilitzeu-ne un per fer el brou (i després el recicleu per a croquetes), daurant-lo per tots els costats i afegint-hi després les verdures. També les daureu a consciència, mulleu amb vi blanc per desglassar i deixeu coure a foc lent unes tres hores…

Bé, salpebreu els trossos de gallina, els enfarineu i els daureu per tots costats. En aquesta mateixa cassola hi feu un bon sofregit de ceba, més endavant hi afegiu el pebrot verd i mulleu amb el vi blanc, hi torneu a posar els trossos de gallina daurats, cobriu amb el brou i ho feu coure a foc lent unes dues hores, o tres, depenent de com estigui la carn. Quan porti una mitja hora hi afegiu una picada d´ametlles o anous, julivert i alls, abundant, i que es cogui tot junt. Jo ho vaig fer d´un dia per l´altre i realment estem davant d´un cas típic d´estofat que es millor si es prepara el dia anterior. Així que podeu acabar la cocció l´endemà, posant-hi un o dos ous durs per sobre als darrers minuts. Hi ha qui a la picada hi posa pa torrat/fregit també, és una bona opció.

IMG_5906

~ per picanyol a 12/04/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: