Crema de carbassó amb tartar de tonyina (18/135)
Ni cal que us digui que l´èxit d´aquest plat depèn de la qualitat de la tonyina, oi? Doncs això, però també heu de tenir en compte que dels carbassons no n´aprofiteu la part central, la més blanca, així la crema tindrà un color verd molt més intens…
Ingredients:
400 gr de tonyina vermella
mig kilo de carbassons
1 ceba tendra
una branca d´estragó
tàperes
julivert
sal, pebre
oli extra verge
mostassa de dijon
salsa de soja
Talleu la tonyina a trossos ben petits, tan petits com pugueu. Poseu-hi dues o tres culleradetes de mostassa, una cullerada de salsa de soja i reserveu-ho mentre piqueu l´estragó, la ceba tendra i les tàperes i el julivert. Quan ho tingueu ben picat ho barregeu amb el tartar, salpebreu i guardeu-ho una bona estona a la nevera cobert amb paper film.
Poseu a bullir aigua i hi feu els carbassons al vapor durant uns deus minuts, potser dotze. Els reserveu i quan estiguin tebis buideu la part del mig i tritureu o bateu la resta. Salpebreu-ho i ho reserveu a la nevera fins que us ho mengeu.
Munteu el plat amb el tartar al mig (utilitzant una anella a fi que s´aguanti) i la crema pels costats. La combinació és magnífica!
~ per picanyol a 28/09/2013.
Arxivat a Cuina Mediterrània, Food
Etiquetes: carbassó, crema, tartar de tonyina, tartar de tonyina amb crema de carbassó, tonyina crua