Pastissets de patata de Pessah (117/135)
Aquesta recepta podria ser perfectament una adaptació de les “patates a la bola” que feia la meva mare, o del tronc de patata farcit de carn que de fet va sortir al seu moment en aquest blog…té, però, una petita diferencia: al final es fregeixen els pastissets, individuals, i si tens una fregidora i ho pots fer per immersió uns segons ja deu quedar de cine. Potser la forma final no va ser la que perseguia però bé, la veritat es que estaven força bons.
Ingredients:
1 kilo de patates
farina
5 ous
una mica de canyella en pols
mig kilo de carn picada
1 ceba
julivert
una mica de nou moscada
una fulla de llorer
una llimona
uns brins de safrà
oli x fregir
sal, pebre
Començarem bullint les patates. Paral.lelament courem la carn amb una mica d´oli, julivert, ceba, nou moscada, safrà, una fulla de llorer i aigua o brou de carn. Estarà llesta quan quedi sec. Amb les patates ja bullides fem un puré afegint-hi pell de llimona ratllada, sal, pebre i canyella. Posem també a bullir entre tres i quatre ous fer fer-los durs. Treballem el puré i li donem forma de mitja bola. Omplim la meitat d´elles amb carn i un tros d´ou dur.
Quan els tenim tots preparats els tanquem amb les mitges parts que no hi tenien res, els passem per farina i ou batut i els fregim. Idílicament hauria de quedar com una bola amb una lleugera forma tirant a un triangle però clar, a vegades passa que et queda com un quadrat…
Reblogged this on Celler-Adocse.