Cuscús de calamars farcits (95/135)

…o millor dit “calamars farcits amb cuscús”, seria més adequat. Ja que, de fet, aquesta recepta consta d´uns boníssims calamars farcits acompanyats de cuscús. La gràcia, òbviament, rau en el farcit i que la sèmola es cogui amb el suc de la cocció.

Ingredients:

4 calamars grossos

4 racions de cuscús

1 ou

50 gr d´arròs

50 gr de cigrons cuits

1 ceba

300 gr d´espinacs frescos

un manat de julivert

anet fresc (o envasat…)

1 cullerada sopera de tomàquet concentrat

Mig litre de brou de peix

una cullerada de cafè de pebre vermell

una cullerada de cafè de curcuma

2 patates

2 claus

una cullerada de harissa

una mica de menta seca

sal, pebre

Netegem els calamars i en separem les potes, les piquem i les escaldem. Posem a coure l´arròs, tot deixant-lo mig cuit, ja que després s´acabarà de coure dins del calamar. Piquem els espinacs, les fulles de julivert i les barregem amb l´arròs, la menta, la harissa, l´ou, sal, pebre i curcuma…i amb aquesta barreja farcim els calamars.

Fem un sofregit de ceba i all. Quan siguin rossos hi afegim el tomàquet concentrat, el pebre vermell i el brou de peix. Quan bulli hi posem els calamars durant 15 minuts a foc mitjà, i tot seguit posem les patates (pelades i tallades a daus grossos) a l´olla on estem coent els calamars. Quinze minuts més i agafem una mica del brou  per coure el cuscus, tot just cinc minuts una vegada l´hem daurat i fora del foc, tapat.

Boníssim, si no us agrada el cuscus feu el plat igualment ja que els calamars queden boníssims!

IMG_5557

~ per picanyol a 20/02/2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: