Llobarro farcit a la marroquina (50/135)
Deliciós! Cada vegada sóc més fan dels plats marroquins i especialment de tot aquells que porten un adob anomenat “chermoula”, que potser no és sempre igual però que sempre el trobo boníssim! Plat completíssim, saborós i espectacular per fer en grans ( i petites) ocasions.
Ingredients:
1 llobarro de kilo aprox
Uns quants tomàquets
Un pebrot verd i un de vermell
1 ceba
1 llimona
6 grans d´all
1 manat de julivert
1 manat de cilantre
1 cullerada de café de pebre vermell
1 cullerada de café de comí mòlt
Un xic de pebre de cayena
2 cullerades de concentrat de tomàquet
7 cullerades de vinagre blanc
200 gr d´arròs
200 gr de gambetes pelades
Unes quantes olives verdes sense os
Començarem preparant la chermoula, ja que ha de marinar amb el llobarro durant dues hores. Barregem en un bol el julivert i el cilantre picats fins, els grans d´all picats, el comí, la cayena, el pebre vermell, una mica de concentrat de tomàquet i el vinagre. Quan ho tenim tot ben barrejat impregnem l´interior del llobarro, ja sense espina central, i ho reservem a la nevera.
Posem aigua a bullir per fer l´arròs i mentrestant tallem a rodanxes uns tres tomàquets i els pebrots. Ho reservem. Quan estigui l´arròs el barregem amb el concentrat de tomàquet, les gambetes crues, les olives i el que ens hagi sobrat de la chermoula, que per anar bé serien unes tres cullerades (en posem dues i la tercera la disolem amb aigua). Amb això farcim el llobarro i el lliguem amb un fil. Enfornem a 180 graus durant vint minuts amb els pebrots i els tomàquets tallats a rondanxes i la mica de chermoula disolta amb aigua. Brutalíssim!
~ per picanyol a 15/12/2013.
Arxivat a Cuina Mediterrània, Food
Etiquetes: chermoula, llobarro farcit, llobarro farcit a la marroquina, llobarro farcit amb arròs i gambes i adob chermoula, lubina rellena