Duo de llenties amb vieires i cítrics (134/135)
Una veritable troballa en forma, en el fons, d´amanida de llenties amb vieires, pomelo, taronja i rúcula, veritablement esplèndida!
Ingredients:
200 gr de llenties verdes de Puy
2 taronges
2 pomelos
1 llimona
1 branca de farigola
1 branca de romaní
1 fulla de llorer
1 dent d´all
12 vieires
6 talls de pernil salat
1 ceba tendra
rúcula
oli extra verge
sal, pebre
Primer de tot posem a coure les llenties amb aigua i el suc d´una taronja, un pomelo, una llimona i les herbes, una dent d´all i una cullerada d´oli d´oliva. Trigaran uns tres quarts d´hora aprox, potser una mica més, per tant heu de posar uns tres quarts de litre d´aigua més o menys.
Mentrestant podeu anar preparant les supremes de pomelo i taronja, la ceba tendra tallada ben petita i el pernil amb les vieires. Es tracta d´embolicar-les pels costats i aguantar el pernil amb un escuradents i marcar per les dues bandes les vieires, res, uns segons per cada cara.
Quan les llenties siguin fetes hi afegiu la ceba tendra, barregeu i emplateu amb la rúcula, les vieires amb pernil i les supremes de cítrics. Boníssima!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.