Sopa de bolets (54/135)
Una de les sopes més bones i “resultones” que he fet darrerament. Es podria anomenar també sopa de rossinyols i moixernons (més dels primers) però tant li fa, la realitat és que es espectacularment bona!
Ingredients:
40 gr de moixernons secs
200 gr de rossinyols
1 litre de brou de pollastre (o més, potser litre i mig)
1 ceba
2 tomàquets madurs
2 porros
2 llesques de pa
2 grans d´all
unes quantes ametlles torrades
uns brins de safrà
sal, oli
unes quantes trompetes de la mort (opcional)
Començarem remullant els moixernons i netejant els rossinyols. Tot seguit els saltegem i reservem. A la mateixa cassola hi fem un sofregit de ceba, al qual hi anirem afegint els porros i els tomàquets. Quan estigui tot ben confitat hi afegim les dues classes de bolets, barregem bé durant cinc minuts i mullem amb el brou de pollastre. Quan arrenqui el bull poseu-hi les dues llesques de pa, i en cinc minuts apagueu el foc. Tritureu bé i si voleu que us quedi ben fina passeu-ho pel xinès. Una vegada llesta torneu a posar-la a l´olla, hi afegiu la picada d´alls, ametlles i safrà i deixeu que bulli un parell de minuts més. Podeu afegir-hi, a darrera hora, unes quantes trompetes de la mort per decorar el plat, i de pas li donarà un toc final excel.lent!
Reblogged this on Celler-Adocse.