Sopa de bolets (54/135)

Una de les sopes més bones i “resultones” que he fet darrerament. Es podria anomenar també sopa de rossinyols i moixernons (més dels primers) però tant li fa, la realitat és que es espectacularment bona!

Ingredients:

40 gr de moixernons secs

200 gr de rossinyols

1 litre de brou de pollastre (o més, potser litre i mig)

1 ceba

2 tomàquets madurs

2 porros

2 llesques de pa

2 grans d´all

unes quantes ametlles torrades

uns brins de safrà

sal, oli

unes quantes trompetes de la mort (opcional)

Començarem remullant els moixernons i netejant els rossinyols. Tot seguit els saltegem i reservem. A la mateixa cassola hi fem un sofregit de ceba, al qual hi anirem afegint els porros i els tomàquets. Quan estigui tot ben confitat hi afegim les dues classes de bolets, barregem bé durant cinc minuts i mullem amb el brou de pollastre. Quan arrenqui el bull poseu-hi les dues llesques de pa, i en cinc minuts apagueu el foc. Tritureu bé i si voleu que us quedi ben fina passeu-ho pel xinès. Una vegada llesta torneu a posar-la a l´olla, hi afegiu la picada d´alls, ametlles i safrà i deixeu que bulli un parell de minuts més. Podeu afegir-hi, a darrera hora, unes quantes trompetes de la mort per decorar el plat, i de pas li donarà un toc final excel.lent!

IMG_4999

~ per picanyol a 30/12/2013.

Una resposta to “Sopa de bolets (54/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: