Carxofes a la romana (83/135)

Jo crec que al receptari de “164 (de 1080) receptes de cuina” hi havia unes carxofes semblants…en qualsevol cas no tinc clar si estem davant de les mítiques carxofes italianes que podeu trobar als antipasti, si més no s´hi deuen assemblar una mica. Van quedar molt bones, per cert.

Ingredients:

16 carxofes

2 manats de julivert

2 dents d´all

vi blanc

1 manat de menta fresca

1 llimona

oli extra verge

sal, pebre

Pelem les carxofes, les tallem i les posem en un bol amb aigua i suc de llimona. Piquem la menta, el julivert i els alls, esmicolats, ho barregem bé i farcim les carxofes, apretant amb un dit pel centre. les salem i les saltegem en una cassola amb oli entre tres i cinc minuts. Tot seguit mullem amb el vi blanc, generosament, tapem i portem a ebullició. Baixem el foc i deixem coure lentament, tapat, uns quinze minuts. Ens ha de quedar una miqueta de suquillo, no gaire però.

IMG_5346

~ per picanyol a 07/02/2014.

Una resposta to “Carxofes a la romana (83/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: