Tians de peix amb formatge i tomàquet (41/135)

Peix? Quin peix? Bé, doncs aquesta recepta és apta per a forces tipus de peix, tant blanc com blau, ja que tot i estar presentada al llibre com a “tians de llobarro” doncs podeu utilitzar (com jo) un peix boníssim, tirant a blau, com el “lliri” (també conegut com a “matahams”), verat, orada o pagell. La qüestió es trobar fulles d´espinacs ben grosses ja que sinó acabes fent mini racions com em va passar a mi, clar que sempre podem intentar fer la recepta amb bledes…ja us ho explicaré si ho faig. El formatge original és un de cors que es diu “brocciu” però que jo el susbtitueixo per un de grec que li diuen “marouni”. Tinc la impressió que s´assemblen però no ho sé del cert…

Ingredients:

1 lliri/llobarro

2 manats d´espinacs amb les fulles el més grosses possible

100 gr de formatge manouri

1 ou

una mica de menta

6 tomàquets de pera

1 ceba grossa

una mica de vi blanc

Demaneu a la peixateria que us netegin bé el peix, el deixin en dos lloms i si pot ser treguin la pell. A casa, depenent de com siguin les fulles d´espinacs, el talleu a trossos més o menys grans. Mentre es va sofregint la ceba prepareu el farcit amb el formatge, l´ou batut, menta picada i algunes fulles d´espinacs escaldades. Ho barregeu bé i reserveu. Escaldeu els tomàquets deu segons, els hi treieu pell i llavors, els talleu a daus i els afegiu a la ceba. Deixeu coure a foc lent, afegint una mica d´aigua si cal, durant una mitja horeta.

Escaldeu les fulles d´espinacs, poseu una mica de la farsa de formatge i a sobre un tros de peix…

…després haureu de conseguir tancar-ho com si fos un farcellet. Si no hi arriba no passa res ja que els hi doneu la volta i a sota quedarà el tros de peix i no la farsa, així no s´escampa. Quan tingueu fets tots els farcellets segurament ja estarà el tomàquet i la ceba, ho poseu tal qual en una safata per anar al forn amb una mica de vi blanc i a sobre tots els farcellets. Enforneu a 180 graus durant un màxim de deu minuts, cinc mínim. Porta una mica de feina però està boníssim!

IMG_4875

~ per picanyol a 26/11/2013.

Una resposta to “Tians de peix amb formatge i tomàquet (41/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: