Carrilleras de vedella al vi negre (64/135)

Cada dia que passa, cada vegada que en prenc aprecio més aquesta exquisita carn que, però, si no la cuines bé pot arribar a ser un desastre…però que si la fas amb paciència, molta paciència, acabes aconseguint una carn d´una melositat i gust extraordinaris. I amb aquesta recepta encara més.

Ingredients:

3 carrilleras (no galtes de vedella, eh)

2 cebes vermelles

2 porros

1 cabeça d´alls

2 tomàquets

4 pebrots xoriceros

1 litre de vi negre

oli extra verge

Netegem bé les carrilleras i les marquem en una cassola per tots els costats, ben marcades. Les reservem. En aquesta mateixa cassola hi sofregim les cebes i els porros. Quan siguin ben rossos hi afegim les tomàquets, els alls i els pebrots. Ho tapem i ho sofregim tot junt uns deu minuts. Recuperem les carrilleres i les posem a l´olla amb les verdures, mullem amb el vi negre i deixem coure a foc lent durant unes quatre hores, mínim tres. A partir de les tres hores i mitja comprobeu el punt de la carn i si ja està prou melosa, si quasibé es desfà, les retireu de la cassola. Passem totes les verdures pel xinès i posem el suc de la cocció a l´olla. Portem a ebullició i reduïm fins a obtenir consistència de salsa. Quan li manqui uns pocs minuts posem de nou les carrilleres a l´olla per aconseguir que s´impregnin bé de la salsa i en uns pocs minuts les tindreu llestes. Jo recomano un bon vi negre per acompanyar-les, i posar-hi una mica de vainilla a la salsa quan comenceu a reduir-la, li dóna un toc especial super bo.

IMG_5060

~ per picanyol a 12/01/2014.

Una resposta to “Carrilleras de vedella al vi negre (64/135)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: