Guatlles amb cuscús a la marroquí (27/60)

Una de les receptes que tenia més ganes de fer. Em cridava l´atenció la combinació de menta, mel i espècies a sobre de les guatlles, fent-se al grill…i amb un cuscús deliciós, espinacs i panses i pinyons. A l´hora de la veritat va resultar ser efectivament una gran combinació d´aromes, i si a sobre hagués salsejat una mica els pits de les guatlles encara hauria guanyat més. No em pregunteu el per què però no ho vaig fer fins que al final vaig adonar-me que la (poca) salsa que havia resultat de la cocció de les guatlles no havia estat utilitzada. Crasso error…

Ingredients (2 persones):

3/4 guatlles

Espinacs frescos (a ull, uns 20/30 gr)

menta fresca (4 branques)

llimona

espècies marroquines “Ras el hanout” (o espècies per a cuscús)

Mel

75 gr de cuscús

oli d´oliva 0.4

1 cullerada de panses

1 cullerada de pinyons

sal i pebre

brou de pollastre

Obrim les guatlles per la meitat (o millor demanen que ens ho facin a la parada del mercat), les salpebrem i també hi posem espècies, deixant-les macerar durant una horeta. Tot seguit cobrim les guatlles amb menta fresca tallada i mel, posant-les al forn i coent-les amb el gratinador. Mentrestant, i vigilant que no es cremin les guatlles, saltegem les panses i els pinyons amb el cuscús i abans de tirar-hi el brou hi afegim els espinacs. Tapem i ho deixem fora del foc cinc minuts.

Abans de servir-ho, cosa que no vaig fer, tirar per sobre de les guatlles una mica de suc i de ratlladura de llimona…i salsejar les guatlles amb la salsa que hagi sortir de la seva coció.

Super recomanable…i a més crec que es pot fer amb pollastre…probaré!

~ per picanyol a 12/03/2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: