Guatlles amb cuscús a la marroquí (27/60)
Una de les receptes que tenia més ganes de fer. Em cridava l´atenció la combinació de menta, mel i espècies a sobre de les guatlles, fent-se al grill…i amb un cuscús deliciós, espinacs i panses i pinyons. A l´hora de la veritat va resultar ser efectivament una gran combinació d´aromes, i si a sobre hagués salsejat una mica els pits de les guatlles encara hauria guanyat més. No em pregunteu el per què però no ho vaig fer fins que al final vaig adonar-me que la (poca) salsa que havia resultat de la cocció de les guatlles no havia estat utilitzada. Crasso error…
Ingredients (2 persones):
3/4 guatlles
Espinacs frescos (a ull, uns 20/30 gr)
menta fresca (4 branques)
llimona
espècies marroquines “Ras el hanout” (o espècies per a cuscús)
Mel
75 gr de cuscús
oli d´oliva 0.4
1 cullerada de panses
1 cullerada de pinyons
sal i pebre
brou de pollastre
Obrim les guatlles per la meitat (o millor demanen que ens ho facin a la parada del mercat), les salpebrem i també hi posem espècies, deixant-les macerar durant una horeta. Tot seguit cobrim les guatlles amb menta fresca tallada i mel, posant-les al forn i coent-les amb el gratinador. Mentrestant, i vigilant que no es cremin les guatlles, saltegem les panses i els pinyons amb el cuscús i abans de tirar-hi el brou hi afegim els espinacs. Tapem i ho deixem fora del foc cinc minuts.
Abans de servir-ho, cosa que no vaig fer, tirar per sobre de les guatlles una mica de suc i de ratlladura de llimona…i salsejar les guatlles amb la salsa que hagi sortir de la seva coció.
Super recomanable…i a més crec que es pot fer amb pollastre…probaré!