Filet de porc ibèric amb puré de poma i orellanes (42/88)
Un altre plat deliciós. A un molt bon marinat de la carn se li suma un excel.lent puré de poma i orellanes que combina d´una manera excepcional amb el filet de porc.
Ingredients:
2 filets de proc ibèric
2 pomes golden
unes 20 orellanes
150 ml de moscatell
250 ml de brou vegetal o de pollastre
1 cullerada de ras-el-hanout
1 cullerada de canyella/una branca
1 cullerada de mel
1 culleradeta de pebre de caiena
sal, pebre
oli d´oliva extra verge
Primer posarem a marinar la carn, d´un dia per l´altre o del matí al vespre barrejant la mel, vi dolç, ras-el-hanout i el picant amb oli d´oliva. Ho filmem i a la nevera. També posem a estovar les orellanes amb la resta del moscatell.
Començarem fent el puré…posem en una cassola la poma tallada a daus amb una branca de canyella, les orellanes amb el vi, el brou i pebre durant uns vint minuts. Si queda massa líquid el retirem, però aquí el tema es triturar-ho tot (sense la branca de canyella) i que quedi un puré amb una bona textura. El reserveu. I fem els medallons de porc a la planxa, que quedin cruets per dins.
El puré és fantàstic, el sabor del porc marinat també, una delícia de plat.