Molls amb torronada (40/88)
Es veu que la “torronada” és quelcom força típic, però jo no n´havia sentit a parlar mai. Una mena de pols de cigrons amb cansalada per acompanyar peixos i, per què no, altres tipus de carns. El tema és que és molt bo i quedes com un senyor!
Ingredients:
4 molls ben macos
400 gr de cigrons
150 gr d´una barreja d´olives negres i verdes, cogombrets i cebetes (el famós “còctel”)
una guindilla verda
100 gr de cansalda o bacó
2 dents d´all
1 cullerada de pebre vermell fumat (“pimentón de la vera”)
sal, pebre
Si els molls són prous grossos val la pena que en feu filets, els desespineu bé i els reserveu. Jo els vaig fer al forn sencers i no va acabar de ser una bona idea del tot, quan he optat per fer-los a la plaça en filets el resultat ha estat millor (normalment), però en fi, com vulgueu.
Talleu ben fi, ben petit, tot el còctel, guindilla inclosa.
Poseu a daurar uns alls a làmines i quan siguin rossos els retireu. Enrossiu la cansalada o el bacó, tallats ben petits, i reserveu-ho.Afegiu-hi els cigrons, cuits, i a foc fort els saltegeu i els aneu aixafant, remenant de tan en quan. Poseu-hi una cullerada del pebre vermell fumat, i seguiu remenant fins aconseguir una mena de pasta tipus torró de Xixona. Recupereu la cansalada, la barregeu amb la pasta de cigrons i ho reserveu.
Feu a la planxa els filets de moll, salpebrats. Munteu el plat amb la torronada (la pasta de cigrons amb la cansalada) de base, com si fós terra, els filets de moll i a sobre del peix la barreja de “còctel”.
Una petita meravella.
~ per picanyol a 02/03/2016.
Arxivat a El Comidista 3, Food
Etiquetes: barreja cóctel, cansalada, cigrons, guindilla verda, molls, piparra, rogers, salmonetes, torronada