Lassanya d´espinacs i mató (26/88)
Suposo que aquesta és la versió catalana de la lassanya d´espinacs i ricotta, oi? Bé, l´original del llibre és amb formatge fresc, però apart que trobava més interessant posar-hi mató resulta que en tenia a la nevera…L´autor, però, ens presenta aquesta recepta amb la peculiaritat de fer una beixamel lleugera, vaja, poc espessa. Jo he de dir que potser ho vaig intentar al principi però que ben aviat vaig decidir que m´era igual, que la meva seria una beixamel no gaire lleugera…
Ingredients (2 persones):
2 manats d´espinacs
250 gr de mató
6 làmines de pasta x lassanya
50 gr de panses i 50 de pinyons
sal, pebre
40 gr de mantega, 40 de farina
llet (mig litre aprox…)
mitja ceba de Figueres
nou moscada
emmental ratllat
Poseu a bullir aigua en una olla grosseta per fer-hi la pasta de lassanya. Mentrestant saltegeu els espinacs, millor si són frescos però en aquest cas concret doncs tancarem els ulls si són congelats…Saltegeu les panses i els pinyons i ho barregeu amb el mató i els espinacs. I entre aquestes dues coses haureu posat a potxar la ceba amb la mantega, haureu enrossit la farina quan la ceba estigués transparent/molt rossa i haureu mullat amb la llet…a ull, sóc incapaç de dir quanta en vaig utilitzar, però més d´un quart de litre segur…i potser menys de mig, o quelcom semblant. Quan tingui la textura que a vosaltres us agrada, salpebrada i amb una mica de nou moscasa.
Munteu la lassanya, la banyeu amb la beixamel, la cobriu de formatge ratllat, millor si és emmental, i ho gratineu…Per cert, que una gran manera de tunejar la beixamal i donar-li gustos diferents seria posar-hi curry/cúrcuma/garam masala, etc. Proveu-ho, queda espectacular!