Lassanya d´espinacs i mató (26/88)

Suposo que aquesta és la versió catalana de la lassanya d´espinacs i ricotta, oi? Bé, l´original del llibre és amb formatge fresc, però apart que trobava més interessant posar-hi mató resulta que en tenia a la nevera…L´autor, però, ens presenta aquesta recepta amb la peculiaritat de fer una beixamel lleugera, vaja, poc espessa. Jo he de dir que potser ho vaig intentar al principi però que ben aviat vaig decidir que m´era igual, que la meva seria una beixamel no gaire lleugera…

Ingredients (2 persones):

2 manats d´espinacs

250 gr de mató

6 làmines de pasta x lassanya

50 gr de panses i 50 de pinyons

sal, pebre

40 gr de mantega, 40 de farina

llet (mig litre aprox…)

mitja ceba de Figueres

nou moscada

emmental ratllat

 

Poseu a bullir aigua en una olla grosseta per fer-hi la pasta de lassanya. Mentrestant saltegeu els espinacs, millor si són frescos però en aquest cas concret doncs tancarem els ulls si són congelats…Saltegeu les panses i els pinyons i ho barregeu amb el mató i els espinacs. I entre aquestes dues coses haureu posat a potxar la ceba amb la mantega, haureu enrossit la farina quan la ceba estigués transparent/molt rossa i haureu mullat amb la llet…a ull, sóc incapaç de dir quanta en vaig utilitzar, però més d´un quart de litre segur…i potser menys de mig, o quelcom semblant. Quan tingui la textura que a vosaltres us agrada, salpebrada i amb una mica de nou moscasa.

Munteu la lassanya, la banyeu amb la beixamel, la cobriu de formatge ratllat, millor si és emmental, i ho gratineu…Per cert, que una gran manera de tunejar la beixamal i donar-li gustos diferents seria posar-hi curry/cúrcuma/garam masala, etc. Proveu-ho, queda espectacular!

 

IMG_0839

~ per picanyol a 29/01/2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: