Crema freda de carbassó i iogur (7/88)
Aquesta sí que, tal i com diu el seu nom, està concebuda com a crema “freda”. I sí, funciona, tot i que en el meu cas em va quedar massa líquida (malgrat seguir escrupulosament les mides de la recepta del llibre) i vaig haver d´afegir-hi iogur. La propera vegada, menys líquid d´entrada.
Ingredients:
800 gr de carbassó
1 Iogur natural
1/2 litre de brou de verdures o de pollastre (i un quart més x si les mosques, apart)
1 ceba tendra gran
1 culleradeta d´orenga
1 culleradeta de farigola seca
1 culleradeta de sèsam torrat
sal, pebre
Saltejar el carbassó i la ceba, salpebrat. Afegir les herbetes i el sèsam, mullar amb el brou i coure 15 minuts. Deixar refredar i triturar-ho juntament amb el iogur. Rectificar de sal i pebre i esperar un dia a menjar-ho.