Espatlleta de cabrit amb salsa de formatge

Una super recepta del xef de l´Alkimia, paraules major per a un servidor, que segurament no va quedar tant espectacular com la seva, ja ja, però que déu n´hi dó!

Ingredients:

2 cuixes o 3/4 espatlles de cabrit (jo ho vaig fer amb cuixa, molt més accessible, però clar, l´espatlla mola més…)

150 ml de vi blanc

unes branques de farigola

1/23 cabeça d´alls

brou de cabrit/xai/carn

Salsa/fondue de formatge: formatge que es fongui bé, una mica blau si pot ser, llet i crema de llet

 

Enrossirem primer el cabrit, salpebrat, per posar-lo al forn amb els alls, la farigola, brou (o aigua) i oli. Forn a 140 graus fins que quedi sec. Mullem amb el vi i tornem a deixar que s´evapori el líquid. Mullem amb brou i pugem el forn a 200. Durant unes dues hores anar repetint el procés cada vegada que es quedi sense brou, l´espatlla (o cuixa) hauria de quedar amb un bonic color daurat.

Per la fondue, o salsa de formatge (jo no vaig saber fer una fondue amb els ingredients de la recepta, per això he optat per dir-li salsa) posar a escalfar els líquids i incorporar a poc a poc el formatge. Per acompanyar jo vaig fer una mica de “gratén” de boniato (làmines de boniato al forn amb crema de llet, sal i pebre, tapat, uns tres quarts d´hora), i quedava espectacular!

 

IMG_8204

~ per picanyol a 11/03/2015.

Una resposta to “Espatlleta de cabrit amb salsa de formatge”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: