Raviolis de carbassa amb gorgonzola
Recepta molt senzilla, molt. La gràcia és ajuntar la carbassa i el gorgonzola, que lliguen molt bé, en un mateix plat i que aquest sigui de pasta fresca casolana. Un currillo fer els raviolis, però de fet són molt fàcils…
Ingredients:
300 gr de farina doble 0
3 ous
mig kilo de carbassa neta
un bon tall de gorgonzola (200/300 gr)
1 pot de crema de llet
sal, pebre
Primer fem els raviolis. Pel pas a pas podeu consultar la primera recepta que vaig publicar al bloc, la del curs de pasta que vaig fer a La Casa Elizalde: “Raviolis: alla parmigiana, ricotta e spinaci i bolognesa“. En resum heu d´amassar la farina amb els ous una estona, deixar-la reposar embolicada a la nevera, estirar-la, posar una mica de carbassa (cuita al vapor…o amb herbes aromàtiques i canyella, queda super bona) unes vuit vegades al llarg de la tira, tancar-la unint els extrems, apretar per donar forma a la pasta, tallar-la i bullir-la entre tres i cinc minuts, depenent de si us ha quedat poc o una mica gruixuda. La salsa? Doncs poseu el gorgonzola amb la crema de llet en un cassó o una paella, a foc lent, i s´anirà desfent. Deixeu que s´integrin bé les dues coses i quan tingueu la salsa lligada ja ho podeu servir, rectificant de sal i posant-hi pebre. Boníssims!
Reblogged this on Celler-Adocse.