Carbassons farcits de magret d´ànec i xampinyons amb cuscús de nectarina i pebrot
Us asseguro que aquesta recepta va sorgir d´un munt de sobres que tenia a la nevera, molts carbassons que es van quedar per menjar una nit que em van anular un sopar, una nectarina solitària i mig pebrot vermell que demanàven ser usats o morir, ja ja. El magret l´havia fet uns dies abans però me´n va sobrar quasi un de sencer, però bé, sempre podeu comprar-ne un expressament, la combinació de sabors és fantàstica.
Ingredients:
3/4 d´un magret d´ànec
200 gr de xampinyons
1 ceba
8 talls de formatge brie
orenga
4 mides de cuscus
1 nectarina
mig pebrot vermell
una culleradeta de curry en pols
una culleradeta de gingebre en pols
4 carbassons
mig got de brou de pollastre
Començarem preparant els carbassons. Els rentem i els tallem per la meitat, i buidem la part més tova (que la podem guardar per fer una pasta, per exemple) i els fem al vapor, cinc minuts. Reservem.
Fem un sofregit de ceba, i quan estigui ben dauradeta hi afegim els xampinyons, tallats ben petits. Al darrer moment incorporem el magret d´ànec, ja cuit perquè l´hem aprofitat d´un altre dia (però si el feu expressament primer l´haureu de coure i després tallar-lo petit), tallat a trossets ben petits, hi posem orenga i amb aquesta farsa omplim els carbassons. Reservem fins que al moment de posar-los al forn els cobrim amb làmines de formatge brie.
Per al cuscús saltegem el pebrot i la nectarina juntament amb el curry i el gingebre, posem una mica d´orenga, afegim el cuscús i un parell de minuts més tard, ja fora del foc, mullem amb una mica de brou de pollastre. Tapem cinc minuts i ja estarà llest.
Ho servirem quan el formatge s´hagi més o menys fos…dos talls de carbassó, un partit per la meitat, per persona, amb una mica de cuscús per acompanyar. Boníssim!
Reblogged this on Celler-Adocse.