Gaspatxo de síndria (11/69)
Fa anys no se´n sentia a parlar gens d´aquest tipus de gaspatxo, de fet fins i tot sonava extrany. Ara ja te´l trobes fins i tot als restaurants de menú al migdia. A casa fa temps que l´Anna en fa un on hi posa a parts iguals síndria i tomàquet, a més a més d´una mica de pebrot vermell. I res més. Aquest que su presento ara és més aviat clàssic, de fet substitueix el tomàquet per síndria.
Ingredients:
750 gr de síndria neta
1/2 cogombre
1 iogurt natural
1 ceba petita
1/2 pebrot vermell
6 cullerades d´oli extra verge
sal, pebre
unes fulles d´alfàbrega
una mica de vinagre
Doncs bé, cap secret: posar tots els ingredients a la batedora, fulles d´alfàbrega incloses, passar-ho pel xinès i reservar-ho a la nevera unes quantes hores. De fet està més bo d´un dia per l´altre!
Reblogged this on Celler-Adocse.