Amanida de llenties, remolatxa, ceba i bacallà
Inspirada directament en una amanida que feia un bon amic meu, aquesta és una recepta senzillíssima que a més a més es fa en un plis plas…
Ingredients (2 px):
200 gr de llenties cuites
200 grams de bacallà esqueixat
mitja ceba vermella
4 remolatxes mitjanes cuites
cibolet
mitja llimona
sal, pebre
oli extra verge
Poseu primer a marinar la ceba vermella amb el suc de la mitja llimona. Talleu a trossos petits el bacallà esqueixat, ja remullat i al punt de sal, i feu el mateix amb la remolatxa. Barregeu tots els ingredients, afegiu-hi la ceba, amaniu-ho amb una dosis generosa d´oli extra verge, sal i pebre i reserveu-ho a la nevera una estoneta abans de menjar-ho, tot i que també ho podeu fer directament. A aquesta amanida se li podeu treure o posar ingredients al vostre gust, tot i que la base original és la remolatxa, les llenties i la ceba. A partir d´aquests tres ingredients jo a vegades hi posa tomàquet i pebrot vermell i verd a més a més del bacallà, o en comptes de, i queda també boníssima.
Reblogged this on Celler-Adocse.