Pollastre amb sèpia i escamarlans (103/130)

Un mar i muntanya de primeríssima categoria, una recepta gens complicada però que porta la seva feina, calculeu ben bé un parell d´hores. L´espera, però, val molt la pena!

Ingredients:

1 pollastre tallat a octaus

2 sèpies (un total d´uns 800 gr aprox)

4 o 8 escamarlans

1 ceba gran

4 tomàquets madurs

manat d´herbes: farigola, porro, llorer

2 grans d´all

25 gr d´ametlles torrades

1 galeta “maria”

una mica de farina

1 copa de brandy

oli, sal, pebre

1 litre de brou de peix (aprox)

La preparació del plat pot començar per preparar un brou de peix si no en teniu, ja que en aquesta ocasió val la pena que sigui fet a casa. Feu-lo amb una bresa de verdures prèviament sofregides i a partir d´aigua freda. Quan builli deixeu-lo a foc mitjà durant mitja hora. Mentrestant comenceu a sofregir primer els escamarlans (saltejats breument) i després la sèpia tallada a daus.

pollosepiaesca1

A continuació feu el mateix amb els talls de pollastre, salpebrats, i quan ho tingueu tot ros comenceu a fer un sofregit de ceba (primer, deixeu que enrosseixi) i tomàquet, com sempre sense pell ni llavors. Quan tingueu un sofregit ben concentrat hi afegiu de nou els talls de pollastre, doneu unes voltes a fi que s´escalfin i mulleu amb el brandy. Enceneu-ho a fi que l´alcohol cremi, empolseu-ho amb farina i barregeu bé a fi que aquesta es cogui.

pollosepaiesca2

Mulleu amb el brou de peix, fins que ho cobreixi tot, havent-hi posat també les herbes (unes branques de farigola, el porro tallat a trossos mitjans i dues fulles de llorer). Deixeu-ho coure uns vint minuts llargs, enretireu els trossos de pollastre i coleu la salsa passant-la pel colador xinès.

Torneu a posar els talls de pollastre a la cassola, juntament ara amb la sèpia, i ho cobriu amb la salsa colada. Deu minuts més tard hi afegiu una picada feta amb els grans d´all, les ametlles torrades i la galeta maria, i deixatada amb brou de peix. Afegiu-hi també els escamarlans i a foc més aviat lent que faci la xup xup uns cinc minutets.

pollosepaiesca3

Rectifiqueu de sal i pebre i serviu…brutal!

pollosepiaesca4

~ per picanyol a 19/03/2013.

Deixa un comentari