Espaguetis amb emperador i albergínia (41/60)
La recepta original és amb peix espasa i, curiosament, així va ser com la vaig fer jo ja que en vaig trobar un dia a la meva parada preferida del mercat de l´Abacería. Es sicilina, com es pot veure per la combinació d´ingredients (el peix espasa és força comú en aquesta illa, i no parlem ja de l´albergínia), i una veritable delicia, coronada amb formatge pecorino (no és necessari…però si teniu pecorino de veritat potser sí que val la pena que ho probeu) i uns tomàquets cherry que si teniu la sort de comprar-los ecològics millor que no els cuineu gaire, més aviat al contrari…
Ingredients (4 px):
350 gr d´espaguetis
2 filets grans d´emperador o peix espasa
250 gr de tomàquet cherry
julivert a dojo
dos grans d´all
1 albergínia gran o dues de mitjanes
1 got de vi blanc
pecorino ratllat (opcional)
sal i pebre
Començarem pelant i tallant l´albergínia i deixant-la “suar” amb sal en un colador durant uns 20-30 minuts. Mentrestant posarem una olla al foc amb molta aigua i sal, tallarem els alls a làmines i el peix a daus/trossos petits. Fregim l´alberginia quan hagi “suat” prou i la reservem en un paper de cuina a fi que absorbeixi part de l´oli que té a dins. Sofregim l´all, afegim el peix, el saltegem molt poc i hi tirem l´alberginia. Mullem amb el vi i deixem coure uns cinc minuts com a molt. Mentrestant haurem tirat els espaguetis a l´olla quan l´aigua comenci a bullir. Respecte als tomàquets podeu fer dues coses: tallar-los, reservar-los i afegir-los al peix+alberginia al final de la cocció i que us quedin manifestament poc fets (o crus directament) o afegir-los juntament amb el vi. I el mateix us diria respecte al julivert. Jo vaig optar per deixar-los cruets perquè eren ecològics, i el seu sabor és tan espectacular que em feia recança coure´ls, encara que fós només durant cinc minuts.
Quan els espaguetis estiguin es afegiu a la paella, ho barregeu bé i ho serviu, afegint-hi pebre recén mòlt (sal no crec que us calgui, comproveu-ho abans de tirar-ne de nou) i pecorino ratllat. Super bons!!!