Espaguetis amb emperador i albergínia (41/60)

La recepta original és amb peix espasa i, curiosament, així va ser com la vaig fer jo ja que en vaig trobar un dia a la meva parada preferida del mercat de l´Abacería. Es sicilina, com es pot veure per la combinació d´ingredients (el peix espasa és força comú en aquesta illa, i no parlem ja de l´albergínia), i una veritable delicia, coronada amb formatge pecorino (no és necessari…però si teniu pecorino de veritat potser sí que val la pena que ho probeu) i uns tomàquets cherry que si teniu la sort de comprar-los ecològics millor que no els cuineu gaire, més aviat al contrari…

Ingredients (4 px):

350 gr d´espaguetis

2 filets grans d´emperador o peix espasa

250 gr de tomàquet cherry

julivert a dojo

dos grans d´all

1 albergínia gran o dues de mitjanes

1 got de vi blanc

pecorino ratllat (opcional)

sal i pebre

Començarem pelant i tallant l´albergínia i deixant-la “suar” amb sal en un colador durant uns 20-30 minuts. Mentrestant posarem una olla al foc amb molta aigua i sal, tallarem els alls a làmines i el peix a daus/trossos petits. Fregim l´alberginia quan hagi “suat” prou i la reservem en un paper de cuina a fi que absorbeixi part de l´oli que té a dins. Sofregim l´all, afegim el peix, el saltegem molt poc i hi tirem l´alberginia. Mullem amb el vi i deixem coure uns cinc minuts com a molt. Mentrestant haurem tirat els espaguetis a l´olla quan l´aigua comenci a bullir. Respecte als tomàquets podeu fer dues coses: tallar-los, reservar-los i afegir-los al peix+alberginia al final de la cocció i que us quedin manifestament poc fets (o crus directament) o afegir-los juntament amb el vi. I el mateix us diria respecte al julivert. Jo vaig optar per deixar-los cruets perquè eren ecològics, i el seu sabor és tan espectacular que em feia recança coure´ls, encara que fós només durant cinc minuts.

Quan els espaguetis estiguin es afegiu a la paella, ho barregeu bé i ho serviu, afegint-hi pebre recén mòlt (sal no crec que us calgui, comproveu-ho abans de tirar-ne de nou) i pecorino ratllat. Super bons!!!

spaguettiemperador

~ per picanyol a 08/01/2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: