Porros amb ou i vinagreta picant (34/60)
Recepta potser més vàlida per a l´estiu que per a l´hivern, però bé, uns porros bullits i menjats a temperatura ambient amb un ou dur i una bona vinagreta sempre són una opció més que interessant, no?
Ingredients (4 px):
12 porros
1 ceba vermella
1 pebrot verd
1 pastanaga
2 ous durs
1/2 llimona
1 bitxo sec
oli extra verge
vinagre blanc
sal i pebre
Tallem a trossets la ceba i el pebrot i els posem a marinar amb la llimona. Posem a bullir els porros fins que estiguin ben tovets i els reservem, i mentrestant posem també a coure els ous. Fem una vinagreta amb vuit parts d´oli i dues de vinagre, la sal, el pebre i el bitxo tallat petitet, només la pell en un pot amb tapa. Quan els porros estiguin a temperatura ambient posem per sobre la ceba i el pebrot escorreguts, els ous tallats a daus petits i per sobre de tot la vinagreta, rectificant si cal de sal i oli. Super bo!