Bacallà amb mel (18/130)
Aquest plat es més aviat un aperitiu que un plat per menjar a taula, tot i que també pot menjar-se com a un segon ara que hi penso fent els talls més grans i acompanyant-ho d´una amanida o quelcom semblant.
Ingredients (4 px):
300 gr de bacallà si es per aperitiu, 600 si es com a plat principal
farina
oli, pebre
mel ( a ull, unes 3 tasses de cafè aprox)
llorer
aigua
Posem el bacallà en una cassola amb aigua freda, juntament amb la fulla de llorer, i el fem coure a poc a poc. Estarà quan comenci a sortir escuma blanca. Reservem part d´aquesta aigua per fer una pasta amb la mel i la farina, amb la qual arrabossarem el bacallà i després el fregirem en oli no molt calent, ja que la mel podria cremar-se. Es així de senzill, i també és molt bo. Si ho feu com a aperitiu talleu els trossos de bacallà com si fossin petits rectangles d´entre cinc i deu centímetres de llargada màxim.