Risotto de safrà amb xampinyons laminats (38/60)
Un dels millors plats que recordo haver fet d´aquest receptari. Super gustós, espectacular contrast de sabors i textures entre el risotto de safrà i els xampinyons laminats amb un toc final que vaig afegir jo i que li va donar quelcom super especial: pebre de seixoan. Mega recomenat!
Ingredients (6 px):
arròs a gust de cadascu (uns 400 grams total)
una safata de xampinyons
2 cebes
safrà
mantega
brou de pollastre (quasi dos litres)
suc de llimona
parmesà ratllat
vi blanc
Pelem i tallem la ceba a dauets i l´ofeguem amb oli d´oliva, intentant que no agafi color. Quan estigui a punt hi tirem una mica de vi blanc i deixem reduïr uns tres minuts. Afegim l´arròs i tot seguit les primeres cullerades de brou de pollastre. Mentrestant torrem el safrà, posant-lo a sobre d´un tros de paper d´alumini en una paella calenta sense oli. Anem remenant l´arròs tota l´estona i quan queda poquet hi afegim el safrà. Rentem i tallem els xampinyons a làmines i els ruixem amb suc de llimona. Quan l´arròs estigui cuit i rectificat de sal, entre quinze i vint minuts, hi afegim fora del foc uns daus de mantega (en aquest cas molt millor si realment és mantega…i no margarina) i uns 90 grams de parmesà ratllat, remenant-ho bé. Ho servim i després posem a cada plat unes quantes làmines de xampinyons i ho coronem amb pebre de seixoan picat al morter o amb pebre negre recén mòlt.
Senzillament espectacular, de debò, estava boníssim!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.