Rotllets d´albergínia farcits de confit d´ànec

Recepta apresa al Curs de Cuina que segueixo a l´escola de Cuina Montserrat Segui i que vaig posar en pràctica fa uns dies a casa, en petitíssim comité (l´Anna i jo, vaja). Ja us avanço que el resultat final va ser més que satisfactori, malgrat que personalment la combinació de la salsa amb el rotllet no em va fer el pes del tot. He de buscar-hi una alternativa, però igualment penso que la recepta val la pena!

2 albergínies

2 cuixes de confit d´ànec

2 dents d´all

oli d´oliva, sal i pebre

per a la salsa de xampinyons:

1 escalonia

250 gr. de xampinyons

2 dl. de nata líquida

25 gr. de mantega, oli, sal i pebre

Primer talleu les albergínies a làmines fines i les poseu en una safata al forn. S´hi pot posar una mica d´oli per a que no s´enganxi o paper anti-adherent, que va molt bé. S´amaneixen amb oli, sal i pebre i es couen durant 15 minuts a 180 graus, vigilant que no es cremin, ja que al ser làmines més o menys fines es couen força ràpid.

Paral.lelament, o més ben dit a la vegada, podeu posar les cuixes d´ànec també al forn durant 5 minuts. Es compren, per exemple, a les parades d´aviram dels mercats en unes bosses individuals envasades al buit amb el seu greix, que desprès pot servir per saltejar breument l´ànec.

Una vegada cuites les albergínies i escalfades les cuixes (i saltejades amb una mica d´all) es fan els rotllets i es reserven mentre es comença a preparar la salsa.

De fet, jo ja l´havia començat a preparar abans sofregint l´escalònia (o ceba de Figueres si no trobeu escalònia) amb mantega i una mica d´oli, on més tard es saltegen els xampinyons tallats a quarts. Quan estiguin fets hi afegiu la nata i ho deixeu coure uns cinc minuts.

Acte seguit es tritura tot i es posa a sobre dels rotllets per escalfar-ho al forn el mínim possible, uns pocs minuts.

El resultat és molt bo però crec que la combinació de la salsa de xampinyons amb el confit és un xic pesada. Si es vol respectar la salsa recomanaria que fos el més lleugera possible, vaja, el més líquida possible. També es podria eliminar la nata (o crema de llet) i en el seu lloc posari una mica de brou de pollastre (o fins i tot de verdures) i triturar-ho també amb els xampis i l´escalònia. No ho he provat però crec que quedaria bé.

~ per picanyol a 16/03/2011.

Una resposta to “Rotllets d´albergínia farcits de confit d´ànec”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: