Hamburguesa de tonyina (48/88)

Deliciosa. I menjada com una de tota la vida, amb el pa típic, però sense formatge, eh. Crec que hi vaig posar ceba confitada, i ara no ho recordo però potser se´m va anar l´olla una mica i al final semblava  un tàrtar de tonyina però marcat a la paella…en qualsevol cas, estava de vici, a repetir sense falta!

Ingredients:

entre 500 i 600 gr de tonyina aprox

4 pans d´hamburguesa

unes quantes fulles de menta

pa ratllat

pebre vermell

oli d´oliva, sal i pebre

1 llimona

una mica de julivert

gingebre fresc ratllat (collita pròpia)

wasabi/mostassa de dijon (opcional, collita pròpia)

ceba confitada (opcional, collita pròpia)

 

Poso lo de “collita pròpia” perquè són ingredients que no surten a la recepta del llibre. Tallem la tonyina a ganivet, rotllo tartar, i fem el mateix amb la menta i el julivert. Ratllem la pell de la llimona, un tros de gingebre (a gust) i ho barregem amb el peix, les herbes, una cullerada o dues de pa ratllat, els pebres, la sal, un raig de suc de llimona i oli d´oliva. Ho deixem reposar una bona estona a la nevera mentre ja estem confitant la ceba. Una horeta després ho treiem de la nevera, deixem que agafi temperatura i ho marquem a la paella. Jo hi vaig posar wasabi també, em xifla, però mostassa de dijon també és una opció. O no fer-ho, però la ceba sí que la posaria sí o sí. I el wasabi, je je.

IMG_1100

~ per picanyol a 12/04/2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: