Fideus d´arròs amb crema de gambes i llet de coco
Laboriosa però fàcil, una recepta per llepar-se els dits!
Fideus d´arròs (qualsevols, a mi m´agraden molt els que són com “tallarines”) x a quatre, uns 250 gr
12 gambes
400 ml de llet de coco
200 ml de nata líquida
200 ml de brou de peix
2 cebes tendres
1 gra d´all
un tros de gingebre fresc
fulles de llima kefir
1/2 vara d´herba llimona (lemon-grass)
1 cullerada de farina
coriandre fresc
sal, pebre
la pela d´una llima
Netegem les gambes, les pelem i les reservem. En una cassola amb oli hi sofregim els caps i les peles, pressionant bé els caps a fi que treguin tot el seu suc. Mullem amb el brou de peix, la llet de coco i la nata, posant-hi també les fulles de llima kafir (les podeu trobar en botigues de productes orientals, moltes vegades congelades, igual que l´herba llimona). Fem que arrenqui el bull i ho deixem coure uns deu minuts. Paral.lelament fem un sofregit amb la ceba, el gingebre, l´all i l´herba llimona. Quan sigui ros hi afegim la farina, fem que es cogui i ho mullem amb el brou que hem fet de llet de coco i caps de gamba. Ho deixem coure fins que tingui textura de salsa. Bullim els fideus i els barregem amb aquesta salsa i amb les gambes pelades i saltejades breument. Ho coronem amb pell de llima ratllada i coriandre fres picat. I pebre recén mòlt. Brutal!