Fideus d´arròs amb crema de gambes i llet de coco

Laboriosa però fàcil, una recepta per llepar-se els dits!

Fideus d´arròs (qualsevols, a mi m´agraden molt els que són com “tallarines”) x a quatre, uns 250 gr

12 gambes

400 ml de llet de coco

200 ml de nata líquida

200 ml de brou de peix

2 cebes tendres

1 gra d´all

un tros de gingebre fresc

fulles de llima kefir

1/2 vara d´herba llimona (lemon-grass)

1 cullerada de farina

coriandre fresc

sal, pebre

la pela d´una llima

 

Netegem les gambes, les pelem i les reservem. En una cassola amb oli hi sofregim els caps i les peles, pressionant bé els caps a fi que treguin tot el seu suc. Mullem amb el brou de peix, la llet de coco i la nata, posant-hi també les fulles de llima kafir (les podeu trobar en botigues de productes orientals, moltes vegades congelades, igual que l´herba llimona). Fem que arrenqui el bull i ho deixem coure uns deu minuts. Paral.lelament fem un sofregit amb la ceba, el gingebre, l´all i l´herba llimona. Quan sigui ros hi afegim la farina, fem que es cogui i ho mullem amb el brou que hem fet de llet de coco i caps de gamba. Ho deixem coure fins que tingui textura de salsa. Bullim els fideus i els barregem amb aquesta salsa i amb les gambes pelades i saltejades breument. Ho coronem amb pell de llima ratllada i coriandre fres picat. I pebre recén mòlt. Brutal!

IMG_1266

~ per picanyol a 07/04/2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: