Sopa harira (46/88)

Clàssica sopa marroquí, boníssima, hivernal, crec que ja en vaig presentar una versió en un altre receptari, el de la “Cuina mediterrània”. En qualsevol cas, mai està de més repassar-la, és boníssima de veritat.

Ingredients:

2 cuixes de pollastre (o el seu equivalent en xai, que és l´ingredient original de la sopa)

100 gr de cigrons cuits

100 gr de llenties cuites

75 gr de fideus del n2

700 gr de tomàquet triturat

3 branques d´api

2 cebes

2 dents d´all

1 litre de brou de pollastre (o brou de xai, si opteu per la versió clàssica)

1 culleradeta de canyella en pols

1 culleradeta de pebre vermell picant (o dolç)

1 culleradeta de curcuma

1 culleradeta de gingebre en pols

 

La meva versió es encara més senzilla que la que s´explica al llibre, que també és més senzilla respecte a la manera tradicional d´elaborar aquesta sopa al Marroc. Jo parteixo de la base que ja tinc el brou de pollastre fet i les llegums cuites. A l´original s´aprofita la carn de pollastre que es posa per fer el brou (on s´utilitza més pollastre del normal) per després posar-la a la sopa, fet que si partiu de zero pel que fa al brou és més que recomanable, i en les mateixes quantitats que posa als ingredients. Tornant a la recepta en sí, sofregirem primer la ceba, després hi afegirem l´all i finalment l´api. Seguirem amb les espècies, el tomàquet i els fideus, mullarem amb el brou i quan quedin cinc minuts per al final de la cocció (dels fideus) hi afegirem les llegums i el pollastre, que haurem fet a la planxa (si partim del fet que ja teníem el brou), desossat i ben escampat. A la recepta del llibre l´autor hi posa farina per espessir-ho, però jo crec que no li fa falta, almenys pel meu gust. Podeu utilitzar menys brou, per exemple, si no us agrada gaire clara.

IMG_1063

 

~ per picanyol a 04/04/2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: