Sopa de marisc de Cambodja
Fantàstica sopa! Val la pena que tingueu tots els ingredients perquè juntament amb un bon brou (de marisc) són la clau del plat!
Ingredients:
800 ml de brou de peix
8 llagostins
24 musclus
200 gr de calamarsets
1 ceba vermella
Coriandre fresc
2 tiges d´herba llimona (lemon grass)
10 fulles de llima kaffir
1 branca d´api
2 bitxos
10 gr de gingebre fresc
1 cullerada de sucre roig
suc de llima
A nivell visual, de presentació, és més bonic fer-ho amb els llagostins sencers, però…llavors el brou serà només de peix, i no de marisc (la meva aportació a la recepta), i us asseguro que hi guanyareu molt. Què heu de fer? Senzill, peleu els llagostins, i closques i caps, expremuts, cap al brou de peix. En deu o quinze minuts bullint màxim ja en tindreu prou. Deixeu que reposi deu més i llestos. Poseu a bullir les fulles de llima kaffir, l´herba llimona (dificil trobar-ho fresc, fàcil congelat…a les botigues/supermercats de productes orientals segur que n´hi ha), el tros de gingebre fresc (jo el dividiria en uns quants trossets), la branca d´api, els bitxos i la cullerada de sucre. Ho feu bullir entre cinc i deu minuts. Ho coleu, hi afegiu els calamars i un minut més tard els llagostins. Dos minuts màxim i fora. Hi afegiu els musclus, que els haureu fet al vapor, sense la closca…o amb ella, com vulgueu…i ho decoreu amb una mica de coriandre fresc picat, i una mica de suc de llima. De vici.