Crema de carbassa, pastanaga i formatge de cabra (Sopa Yeti, 39/88)
Aquesta crema no tindria res d´excepcional, sobretot pensant que ja he publicat més d´una on la protagonista principal és la carbassa, si no fós per l´increíbel aportació del formatge de cabra, que li dona un gir totalment inesperat i al converteix en una petita exquisidesa.
Ingredients:
800 gr de carbassa
1 patata
4 pastanagues
1 ceba
1 dent d´all
1 litre de brou de verdures
75 gr de formatge de cabra (tipus rulo)
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 branca de canyella
sal, pebre
Daurem les pastanagues, la cena i l´all en una cassola, amb oli d´oliva, uns deu minuts. Incorporem la carbassa i la patata amb la branca de canyella, salpebrem, afegim el pebre vermell i seguim daurant tot el conjunt uns deu minuts més. Mullem amb el brou tot deixant que es cogui a foc tranquil uns trenta minuts. Triturem (treieu la branca de canyella!), afegim el formatge tallat a trossos petits, tornem a triturar (millor amb la termomix, si en teniu…de fet tot el procés es pot fer amb aquest artilugi) i ho servim calent o a temperatura ambient. Boníssim, i aguanta bé a la nevera uns quants dies.