Fideus amb verdures i tofu (36/88)
Plat vegetarià, no val no posar-hi tofu perquè llavors perd part de la gràcia. Sí és recomanable que el tofu estigui prèviament marinat amb, per exemple, soja o que sigui fumat, ja que el normal i corrent és bastant insípid.
Ingredients:
200 gr de fideus d´arròs vermicelli
400 gr de pak choi o col xina
2 albergínies mitjanes
1 pebrot verd
1 ceba tendra
200 gr de tofu
oli de sèsam
alguna cosa picant
salsa de soja
3 cullerades soperes de vinagre xinès
Posem a coure els fideus i els reservem una vegada cuits. Mentrestant anem saltejant les verdures, començant pel pak choi o si no en trobeu per la col xina. Ho reservem. Fem el mateix amb les albergínies, el tofu, la ceba…Quan ho tenim tot saltejat ho juntem amb els fideus al wok, mullem amb la salsa de soja i el vinagre xinès, alguna salsa amb un toc picant (o si heu utilitzat xile doncs també) i ho saltegem conjuntament. Els liquids ajudaran a que els fideus s´integrin bé amb les verdures i tindreu un plat bo i “sanote” en un plis. Naturalment, les verdures es poden canviar per d´altres, tot val!