“Hamburgueses” de cigrons i llenties (34/88)
Ho poso entre cometes perquè, per mí, una hamburguesa sempre ha de ser de carn…tot i que una de tonyina que faré un dia d´aquests també podria entrar-hi. Però confesso que el concepte “hamburguesa vegetariana” em desagradava profundament, ho considerava una contradicció. Però bé, la veritat és que el plat que us presento suposo que podria ser considerat, ni que fós per la seva forma, com una hamburguesa de llegums. I la veritat és que està molt bo…no ho haguès dit mai, ja ja!
Ingredients:
400 gr de cigrons
400 gr de llenties
100 gr de formatge tou, si pot ser fumat, o tipus feta
50 gr de formatge manchego ratllat, o parmesà
1 ou
50 gr de motlla de pa
1 ceba tendra (o una de figueres)
1 cullerada de comí mòlt, o de ras-el-hanout, o de garam masala
1 culleradeta de pebre vermell picant
mig manat de julivert picat
sal, pebre
salsa de iogur (2 iogurs naturals, 1 llimona, farigola seca, sal i pebre)
pa ratllat (per si us queda massa liquid)
Barregem els ingredients de la salsa, els passem pel turmix i ho reservem. Posem la ceba a sofregir, tallada ben petita, i deu/quinze minuts més tard hi afegim la molla de pa ben esmicolada, i uns minuts més tard les espècies i la sal. Triturem els llegums, incorporant-hi a continuació els formatges, el julivert, el sofregit i una mica de llet. Barregem a consciència i ho acabem de lligar amb l´ou. Si veieu que no us ha quedat prou espès per formar el que seria una “hamburguesa” hi podeu posar pa ratllat. I tot seguit les passeu per farina i les torreu en una paella amb oli al foc.
Ho podeu acompanyar amb enciam i tomàquet, per exemple, i sobretot amb la salsa de iogur. Crec que l´amanida i la salsa són, de fet, imprescindibles!