Tartar de tomàquet amb sardines marinades (33/88)
Aquesta recepta està tunejada al meu gust…i vaig estar temptat de fer un tartar de veritat de tomàquet i sardines, i quan dic “de veritat” vull dir fent que el peix també fos cru, però al final vaig optar per fer quelcom a mig camí entre tartar i cebiche tot marinant amb llimona i pebre vermell picant els filets de sardines. L´autor fa el peix a la planxa i hi posa també tomàquet assecat al forn…jo, la veritat, d´això en diria “amanida de tomàquet i sardines”, però bé, cadascú ho fa com vol. El que us explico ara és la recepta tal i com la vaig fer jo.
Ingredients:
2 tomàquets grossos cor de bou (o el que trobeu més madur…però sobretot, que siguin “de veritat”, amb gust de tomàquet!)
4/6 sardines (depenent de la mida)
suc de llima/llimona
pebre vermell picant
sal, pebre
ciboulet/menta/julivert
tabasco, salsa perrins
Oli d´oliva extra verge
Netegeu bé les sardines, retireu l´espina central, les escates, i feu-ne uns filets més o menys uniformes. Poseu-los a marinar a la nevera, en un recipient tancat, amb suc de llima (o llimona) i pebre vermell picant (podeu provar també de fer-ho amb pebre vermell fumat) durant uns deu/quinze minuts.
Mentrestant escaldeu breument els tomàquets, el hi treieu la pell i els talleu a daus petits. Piqueu les herbes, que poden ser una combinació de les tres mencionades, una o dues, però una mica de verd és necessari. Ho amaniu amb oli d´oliva extra verge, sal, pebre i unes gotes de tabasco i de salsa perrins. Talleu els filets de sardina a daus i els barregeu amb el tomàquet. Ho reserveu a la nevera fins al moment de servir-ho.