Pit de galldindi a la sal (32/88)
O com fer-te un embotit casolà de carn blanca, ara que el tema dels embotits tradicionals està tant calent…També pot ser perfectament un segon fred, part d´una amanida o un plan ideal per menjar-ho fora de casa en una excursió. Personalment, he esmorzat galldindi amb pa amb tomàquet a casa durant uns quants dies! A més es pot cuinar al forn o amb la termomix.
Ingredients:
1 pit de galldindi
1 paquet de sal gruixuda
orenga, herbes de provença, farigola…
la pell d´una llimona
Arrabosseu el pit amb les herbes. Tan si ho feu al forn com amb la termomix el “modus operandi” és el mateix: un llit de sal, pell de llimona, el pit, una mica més de pell de llimona i cobrir-ho amb més sal, fins a colgar-ho totalment. Amb la termomix ho feu al vapor, a on posaríeu la verdura, el “varoma”. Si ho feu al forn a priori estarà llest en trenta minuts, i amb la termomix, que es com ho vaig fer jo, amb vint ni hauria prou en teoria, després d´haver preescalfat un litre d´aigua vuit minuts, temperatura “varoma” a velocitat 1. Quan això está fet aumentes la velocitat a dos, mateix tipus de temperatura i mínim 25 minuts. Jo, amb 20 minuts, tenia el centre del pit molt cru. Admeto que amb 30 em va quedar massa fet, i llavors millor tallar-ho molt fi, però si claves el temps de cocció i et queda rosadet pots fer talls més gruixuts i acompanyar-ho d´amanida, o amb una salsa de pollastre i xampinyons, el que us passi pel cap!