Orada amb bolets i pinyons (28/88)

Abans que s´acabin els bolets ja us afanyeu a fer aquesta recepta que, com totes les que anem publicant, és fàcil i ràpida. Això sí, el temps de cocció no és ni de bon tros el que diu al llibre…un bon llom d´orada salvatge de 300 gr triga ben bé vint minuts a estar fet, un parell menys si us agrada crueta. I els bolets, naturalment, són intercanviables…tot i que el duo trompetes de la mort-camagrocs el trobo fantàstic, no calen els rovellons (tampoc sobren, eh…). Poseu els que més us agradin!

Ingredients:

1 orada salvatge de 1200 gr aprox

1 terrina de camagrocs, 1 de rovellons (opcional) i una de trompetes (d´aquelles de plàstic que venen al mercat…) Un bon grapat de cada, en fi (400 gr aprox total)

1 gra d´all

50 gr de pinyons

julivert

100 ml de vi dolç

50 ml de vinagre de xerès

sal, pebre

1 got de vi blanc

 

Netegem i saltegem els bolets amb un gra d´all picadet. Al final hi afegim el julivert, el vi i el vinagre, deixem reduïr però compte amb quedar-vos sense líquid. Incorporem quan estigui llest els pinyons, torrats prèviament, i ho posem en una safata, amb els lloms d´orada a sobre juntament amb el julivert picat. En toca a mig per barba, un és massa si l´orada és gran i salvatge (si són de les de piscfatoria, les que es troben normalment al mercat més petites, a uns 12 euros/k, doncs un lom sencer per cada un). I 18/20 minuts de forn a 180 graus. Boníssima combinació! (el vi blanc el tireu per sobre del peix quan el poseu al forn)

IMG_0866

 

~ per picanyol a 02/02/2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: