Amanida de patata, salmó i fonoll (27/88)
Boníssima amanida freda, excel.lent l´aportació del fonoll, cru o cuit…potser millor cru!
Ingredients:
2/3 patates monna lisa
1/2 ceba vermella
1 bulb de fonoll
un quants cogombrets (mínim 10)
200 gr de salmó fumat (o daus marinats)
2/3 cullerades de mostassa
10 cullerades d´oli d´oliva extra verge
suc de 2 llimones
sal, pebre
Bé, la veritat és que vaig “pervertir” la recepta original fent al vapor el fonoll, quan a priori l´havia de tallar ben fi i posar-lo cru. No ho vaig veure clar. I, bé, no sé si la vaig cagar o no però l´efecte “fonoll cuit” no va ser tan destacat com vaig pensar en un primer moment, així que m´inclino a pensar que potser sí era una bona idea posar-lo cru. En fi, apart d´aquest detall he posat patata monna lisa en comptes de les patates rodones petites, que diria són cosines germanes. Suposo que la idea original es posar-les senceres, i bé, potser sí, deu quedar més estètic, però a nivell gustatiu no veig molta diferència. I en quan al salmó, he doblat la quantitat de salmó fumat ja que per al meu gust va quedar massa escassa, i he afegit la possibilitat d´utilitzar daus de salmó marinat, la recepta del qual vaig publicar al blog fa temps i que la podeu trobar clickant al link que he disposat aquí: “salmó marinat“, sobretot si ja el teniu fet o en procés de fer-lo, ja que penso que hi quedarà millor que el salmo fumat en sí per un tema de volum, sobretot. En fi, que ho barregeu tot ben barrejat i ho amaniu amb la mostassa+oli+suc llimona (ho emulsioneu amb les varilles abans). I és bo, fresc i fàcil, un bon recurs.