Llenties amb arròs i carbassa (22/88)
Com a recepta no es pot dir que sigui la descoberta del Sant Grial, però la combinació em va agradar tant, especialment pel toc de la carbassa, que he decidit publicar-la. Això sí, el toc picant és necessari, je je.
Ingredients:
250 gr de llenties del Puy
150 gr d´arròs
250 gr de carbassa
Una ceba, una pastanaga, uns claus, dos alls, una fulla de llorer
sal, mantega, pebre de jamaica
salsa picant (ají, xile…la que us agradi més)
Posem a coure les llenties, en fred, en una olla amb no gaire aigua i la pastanaga partida en dos, la ceba també partida en dos i amb uns quants claus clavats, un gra d´all i una fulla de llorer. Posem també aigua en una altra olla per coure l´arròs, amb un gra d´all i sal. L´arròs anirà molt més ràpid, en un quart el tindreu llest, així que el podeu fer quan la cocció de les llenties (uns 40 min) vagi per la meitat. I mentrestant peleu i talleu la carbassa a daus i al final la saltegeu amb mantega, sal i pebre de jamaica.
I ho junteu tot, amb una mica de qualsevol salsa picant que tingueu per casa…