Pasta amb falsa carbonara d´espàrrecs verds (20/88)
Això de “falsa carbonara” li he posat jo, així crido l´atenció sobre una senzilla recepta que em va agradar força, i a la que vaig decidir donar-li un toc diferent en utilitzar uns espaguetis al peperoncino que la veritat picaven força! I bé, lo de “falsa” carbonara és perquè té our batut, però res més, barrejat amb una mica de salsa de tomàquet…
Ingredients:
300 gr d´espaguetis picants (de pasta seca, amb pepperoncino)
un manat d´espàrrecs verds
salsa de tomàquet (o tomàquet triturat i una ceba per fer.ne un sofregidet)
2 ous
parmesano ratllat
1 dent d´all
Suposem que ens currem la salsa des del principi. Abans però posem una olla al foc amb aigua i sal. Sofregim la ceba i l´all en una paella, i tot seguit hi posem el tomàquet triturat i deixem que es vagi coent a poc a poc. Saltegem els espàrrecs (les puntes, bàsicament) en una paella i els reservem. Per cert que l´autor ho fa amb mantega. Quan l´aigua bulli hi tirem la pasta, i quan aquesta estigui retirem la salsa del foc i hi afegim els ous batuts (l´autor hi posa dos rovells i una clara). Barregem bé, incorporem els espàrrecs i ho servim amb parmesà ratllat. Voilà.