Risotto de carbassa i gorgonzola (17/88)
Enorme recepta, una veritable delicia per als amants d´aquests tres ingredients bàsics en els que es recolza la recepta: arròs carnaroli, carbassa i formatge gorgonzola, que l´autor no especifica directament ja que aposta per un formatge “blau” (ell diu “queso crema azul” o tipus “philadelphia” amb formatge blau).
Ingredients:
300 gr d´arròs carnaroli
400 gr de carbassa
Un bon tall de formatge Gorgonzola (o semblant)
1 ceba de Figueres
1 litre de brou de pollastre o de verdures…o una barreja dels dos
100 ml de vi blanc
unes fulles de sàlvia
1 bitxo vermell fresc (o sec)
sal, pebre de jamaica
Sofregirem primer la ceba, tallada a dauets petits, i a continuació la carbassa, tallada d´igual manera, amb les fulles de sàlvia picades i el bitxo. Posem molt poca sal, i pebre, ja que al final amb el formatge la cosa pujarà molt de gust. Quan tinguem la carbassa un xic estovada hi afegim l´arròs, l´anacarem bé i ho mullem amb el vi. Deixem que s´evapori l´alcohol, un parell de minuts màxim, i ruixem amb la primera cullerada grossa de brou. I anem remenant de tan en quan, aegim una mica de brou, i quan l´arròs se´l beu tot doncs una mica més. I així entre setze i divuit minuts, procurant que no ens quedi brou al final i pensant que amb el formatge adquirirà una consistència diferent, molt més melosa encara. El formatge l´incorporem ja fora del foc, quan a la cocció de l´arròs li manquin un parell de minuts, ja que primer el treballarem amb energia, barrejant a consciència el formatge amb l´arròs, i desprès el deixarem reposar, tapat, un parell de minuts més.