Llenties “alleugerades” (18/88)
Em va fer molta gràcia llegir això de llenties “alleugerades” només perquè a la ja tradicional llista d´elements contundents d´unes llenties estofades de tota la vida (que si xoriço, butifarra, etc, etc) l´autor hi posava també carxofes. Jo, com que al moment de fer la recepta encara no era temps de carxofes (o tot just començaven a aparèixer, i no valien gaire la pena), vaig optar per posar-hi bròquil (que era el que hi havia cuit a la nevera en aquell moment…), que per cert va quedar molt bé i en certa manera va cumplir l´objectiu de fer-les una mica més suaus…Ara, estic segur que unes carxofes també li anirien molt bé, així que podeu optar per qualsevol de les dues opcions, o per les dues a la vegada…o fins i tot per afegir-hi un nou element “alleugeridor” al màxim: el carbassó.
Ingredients:
250 gr de llenties
2 pastanagues
1 ceba
1 porro
1 tomàquet
3 dents d´all
1 os de pernil
2 carxofes/una mica de bròquil/un carbassó
100 gr de xoriço x cuinar
100 gr de butifarra blanca i 100 de negra (o salsitxes de porc en comptes de les dues…opció que compro per a la propera vegada!)
1 cullerada de pebre vermell fumat
1 culleradeta de comí mòlt
sal, pebre
Daurar la ceba i el porro mentre fem bullir breument el xoriço. Afegir-hi el tomàquet, els alls i les espècies mentre passem per la paellales butis, sense pell i sense oli. Afegim la carxofa i la pastanaga a l´olla. Si opteu pel bròquil feu-ho cap al final de la cocció, amb deu minuts en té prou, i el carbassó tres quarts del mateix. Uns minuts més tard hi afegim la resta d´ingredients i ho cubrim amb aigua, posant més o menys un o dos dits més de líquid després de cobrir les llegums. I més o menys tres quarts d´hora a foc lent. I llestos, unes super llenties amb un toc de verdura que li fa de bon contrapès. I en el cas del bròquil o carbassó si ho teniu cuit apart no passa res, o bé ho escalfeu quan estiguin les llenties o deixeu que faci una mica de xux xup tot junt.