Llenties amb mongeta verda i pastanaga al forn (15/88)
Senzilla però super efectiva recepta, molt bona combinació de sabors i textures.
Ingredients:
250 gr de llenties negres
300 gr de pastanagues
200 gr de mongeta verda
1 ceba
2 dents d´all
brou de verdures o de pollastre (opcional)
Jo us explico la recepta tal qual la vaig fer, que no és exactament tal i com s´explica al llibre. I l´el.lecció del tipus de llenties és completament casual, però em van agradar tant que he decidit especificar-ho. Passem les llenties per aigua i les posem a coure, a partir d´ aigua freda, amb un gra d´all i aigua que la cobreixi sobradament. Podeu utilitzar també brou de verdures, o posar-hi algún tipus de pastilla amb contingut d´herbes, sempre us quedaran més gustoses. Mentrestant escalfem el forn a 200 graus i tallem les pastanagues a bastons i la ceba a quarts, i ho enfornem una mitja horeta. Si veiem que li falta una mica més de cocció, doncs uns minuts més, naturalment. Les llenties uns tres quarts d´hora, potser una mica menys, aneu-les vigilant. I les mongetes les talleu quasi a juliana gruixuda i les escaldeu breument en aigua bullent pocs més de dos minuts.
I ho emplateu, tenint a mà una mica de qualsevol salsa picant per donar-li un toc poderós…