Pit de pollastre amb salsa d´anous (12/88)

Bona recepta, senzilla i fàcil de fer, tres qualitats que puntuen al màxim alhora de decidir fer-la o no. I una alternativa per menjar pollastre diferent!

Ingredients:

4 pits de pollastre

2 talls de pernil del país

unes fulles d´alfàbrega

4 prunes sense pinyol

4 orellanes

un raig de cognac

1 cullerada de panses

Salsa d´anous: 125 gr d´anous, 250 ml de llet, 100 gr de formatge feta, un xic de canyella en pols, sal, pebre, crema de llet (alternativa a la llet+feta)

 

Es recomana posar les anous amb la llet una bona estona, fins i tot d´un dia per l´altre…bé, potser no és del tot necessari 24 hores! Les panses també convé remullar-les, en aquest cas amb cognac i un xic d´aigua, una bona estona abans de cuinar.

Amb els pits heu de fer un tall ben bé al mig de forma que es pugui farcir, per tant no heu d´arribar fins al final amb el ganivet. Pel farcit picareu els fruits secs amb l´alfàbrega, el pernil i si voleu hi afegiu alguna pansa…a la recepta del llibre es posen al final com a decoració per sobre, detall que jo vaig fer amb tot el farcit que em va sobrar. En fi, quan ho tingueu farcit ho tanqueu amb l´ajuda d´uns escuradents i ho marqueu en una paella per tots els costats, i acabeu la cocció al forn entre deu i quinze minuts a 180 graus. Al llibre diu 20 minuts però és excessiu a totes llums, ja que jo vaig tenir-lo 15 i ja em va quedar una mica al límit. També es cert que no tots els forns són iguals, per això dono el temps original de cocció.

Mentrestant tritureu tots els ingredients de la salsa, afegint més llet o més formatge depenent de la textura. A mi, per cert, no em va acabar de fer el pes la combinació llet+feta, per això apunto que es pot substituir per crema de llet (més gras, ho sé…) i potser, apunt de darrera hora, algun formatge que es desfaci amb facilitat mentre s´escalfa la crema +anous triturades. En qualsevol cas, però, una recepta que pot servir per a convidats com per a un dia de cada dia a casa.

IMG_0712

 

~ per picanyol a 22/12/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: