Crema de carbassa i pera amb pinyons (11/88)
Interessant combinació! No queda dolça malgrat els seus ingredients, probablement gràcies a les fulles de sàlvia…i a la dosis de picant que vulgueu posar-hi.
Ingredients:
750 gr de carbassa
2 peres mitjanes
100 gr de iogur
1 litre de brou de pollastre (o de verdures)
50 gr de pinyons
1 ceba
100 ml de brandy
1 culleradeta de pebre vermell picant
unes fulles de sàlvia
una branca de canyella (opcional)
sal, pebre, oli, mantega
Doncs…daurar la ceba amb la mantega, afegir-hi la carbassa tallada a daus, posar-hi el pebre vermell i la sàlvia picada, salpebrar, seguir cuinant-ho durant uns cinc minuts, incorporar la pera a trossos i mullar amb el brandy. Quan s´hagi evaporat l´alcohol, aprox un parell de minuts, mullar amb el brou i coure durant vint minuts aprox. Triturar ben fi. La podeu pendre calenta o freda. Si és freda trobo que el iogur queda millor que si es calenta, però com vulgueu. En qualsevol dels dos casos l´incorporeu just abans de servir-la, amb una pinyons saltejats a la paella.