Albergínies marinades (6/88)
La textura que s´aconsegueix en aquesta recepta és sorprenent, mai haguessiu dit que estaven fetes al forn 40 minuts! Després es refreden i marinen 24 hores, i ja tenim llest un altre fantàstic acompanyament a un plat de carn, peix o el que sigui d´albergínies, super sanes i super bones!
Ingredients:
2 albergínies grosses
1 dent d´all
1 tros de gingebre fresc
1 llima
1 cullerada d´alfàbrega fresca picada (mig manat)
1 cullerada de menta fresca picada
Oli d´oliva extra verge
sal, sucre, pebre
Tallem les albergínies a rodances d´un dit de gruix i les posem en un bol amb força aigua i sal amb un pes a sobre, així ens assegurem que estan sumergides de debò. Passada aquesta estona les sequem i enfornem a 180 graus 20 minuts per cara, en una safata sense superposar-les. Mentrestant podeu preparar la marinada barrejant l´oli (unes quantes cullerades) amb el suc de la llima, l´all i el gingebre a trossos, mitja cullerada de sucre, la menta i l´alfàbrega picades. Quan les albergínies s´hagin refredat després dels 40 minuts en total de forn les poseu en un tupper o recipient que pogueu tapar, hi tireu la marinada per sobre i ho reserveu a la nevera un mínim de tres hores, ideal d´un dia per l´altre!