Cuscús de remolatxa, carbassó i ametlles (4/88)

Espectacular i super refrescant cuscús, en principi fred, i que jo el vaig cuinar en plan taboulé però que a la recepta el cuinen com sempre i després el deixen refredar. Jo us explico com el vaig fer…

200 gr de cuscús integral

1 carbassó grosset

1 o 2 remolatxes

1 o 2 llimones

1 manat de menta

50 gr d´ametlles crues

Vinagreta: 4 cullerades oli oliva extra verge, 3 de suc de taronja, 1 de llimona, mitja de comí mòlt, mitja de pebre vermell picant, sal i pebre

 

Fent-ho en plan taboulé heu de començar pel matí o el dia abans. Es tracta de marinar el cuscús amb el suc de la llimona pel matí si ho feu per a la nit…o a la nit si ho feu pel dia següent, i un parell d´hores abans de menjar-lo afegir-hi menta picada. Les verdures les heu de tallar a daus petits i escaldar-les 1 minut en el cas del carbassó i dos en el de la remolatxa, en aigua salada, i posar-ho a refredar immediatament en un recipient amb aigua freda i -si pot ser- també gel. Les ametlles les escaldeu uns tres minuts, les refredeu i les peleu, i ho junteu amb el cuscús una mitja hora abans. La vinagreta potser millor just abans de servir-lo, però també podeu fer-ho una mica abans i reservar-ne una part per al moment de servir-ho.

Super super recomanable. I penso que també se´n podria fer una versió en calent, sense el marinat de la llimona i la menta i escaldant el cuscús amb brou de verdures. I posant-hi pastanaga a daus…però llavors ja seria una altra recepta!

IMG_0616

 

~ per picanyol a 27/11/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: